זוכר שצפית בתכניות בישול כשהיית ילד, והם היו מזכירים לך ‘תמיד לבקש מבוגר שיעזור לך במטבח?’, זה כנראה לא הרעיון הגרוע ביותר עבור חלק מאיתנו לשמור את הביטוי הזה אכפת לנו בזמן שאנחנו מבינים את ההתבגרות!

 

ככל שאתה הרפתקני במטבח, בישול יכול להיות אסון שרק מחכה שיקרה. השילוב בין להבות פתוחות, מגבות כלים, סכינים חדים וכלים חשמליים הם הסיוט הגרוע של מכבי האש. אבל במלוא הרצינות, רענון עצמך על יסודות הבטיחות במטבח הוא חובה, והכללים לבישול בבטחה אינם רק לילדים!

 

דמיינו את זה: הזמנתם את חבריך למסיבת ארוחת הבוקר הראשונה שלכם. עשית את כל ההכנות, ואתה מוכן לבעוט באיזה מסיבת ארוחת ערב.

 

אתה מגיע למטבח ואתה כל כך שקוע במתכון שלא שמת לב שמגבת המטבח שלך עלתה באש על הכיריים הפתוחות! זה בישול ענק נכשל, ויכול להרוס הרבה יותר מאשר רק את ארוחת הערב שלך.

 

 

אנו יודעים שתאונות יכולות לקרות. כדי להישאר בטוחים, הנה כמה הנחיות בסיסיות שיעזרו לכם לשמור על בטיחות במטבח.

 

5 דרכים למנוע שריפה במטבח

 

אם אתה כאן, אתה בטח תוהה, “איך אוכל למנוע שריפה של מטבח?” הנה המדריך המהיר שלך צעד אחר צעד.

 

1. וודאו שגלאי עשן עובדים ושיש להם סוללות

 

ראשית כל ודא כי מותקן גלאי עשן.

 

קריטי יותר מזה? וודא שזה עובד – בשריפה, עשן וגזים קטלניים נוטים להתפשט יותר ויותר מהר מחום, מה שעלול להיות מסוכן יותר מהלהבות עצמן.

 

אינך בטוח כיצד להתקין ולתחזק את אזעקת העשן שלך? להלן מדריך מועיל של האיגוד הלאומי להגנת אש (NFPA).

 

2. אל תשאיר את הכיריים שלך ללא השגחה

 

זה נשמע מובן מאליו, אבל קל להסיט את דעתך בזמן הבישול, והשאיר את הכיריים ללא השגחה זה לא גדול שאנחנו בטח כולנו אשמים בו!

 

ה- NFPA מדווח על שריפות בישול כגורם המוביל לשריפות בית בארה”ב. ללא תשומת לבך המלאה, פריטים יכולים להדליק בקלות, לכן הקפד להרחיק את המגבות, מחזיקי הסירים ומגבות הנייר מהתנור.

 

ואם אתה מוזמן באמצע הכנת ארוחת הערב, כבה תמיד את הכיריים.

 

 

3. בטיחות מיקרוגל

 

תנורי מיקרוגל נהדרים להחלפת שאריות ולחטיפי חטיפים ללינת לילה של נטפליקס, אבל אם לא תיזהר, הם יכולים להפוך לאויב הגרוע ביותר שלך. מרבית הנזקים הנגרמים על ידי גלי מיקרו הם תוצאה של מכולות חמות, מזון מחומם יתר על המידה או נוזלים מתפוצצים.

 

נייר כסף הוא עוד לא גדול בכל הנוגע לבטיחות במיקרוגל. אם לא למדת על זה באזור המועדון שלך, הנה שיעור מדעי מהיר: השדות החשמליים במיקרוגל גורמים לזרמי חשמל לזרום דרך מתכת. חלקי מתכת מסוימים דקים, כמו נייר כסף, לא יכולים לקחת את הכוח בזרמים האלה, כך שהם יתחממו במהירות ועלולים לגרום לשריפה.

 

Btw, אם יש לך הרגל לאחסן קופסאות פיצה בתנור, תפסיק ותפסיק! קרטון יכול לעלות באש בקלות. אם אתה רוצה לחמם את הפיצה שלך שוב, נניח את פרוסות הפיצה על דף נייר כסף על תבנית וסיים אותה מחדש כך.

 

4. נתק מכשירי חשמל

 

מוכנים למנטרת המטבח החדשה שלכם? ‘אם הוא לא בשימוש, הוא לא צריך מיץ!’

 

טוסטרים, קומקומים ומכונות קפה עדיין משתמשים במעט חשמל כאשר הם מחוברים לחשמל, כך שאם יש חיווט לקוי או שאתה משתמש במכשירים ישנים, הבית שלך יכול להיות בסכנת שריפה. (אם אי פעם ראית את המופע זה אנחנו , אתה יודע על מה אנחנו מדברים.)

 

5. התקן מטף כיבוי אש במטבח שלך

 

בואו נהיה אמיתיים: גם אם תעקוב אחר ההנחיות בנושא בטיחות אש לעיל, תאונות עדיין יכולות לקרות. במקרה כזה מטף יכול לעזור במניעת אירוע קשה!

 

טיפ מהיר: אם אתה תופס מטף כעבור 6 שניות משריפה, תוכל להשתלט או לכבות את האש לגמרי.

 

 

טיפים מהירים לבטיחות במטבח

 

אז, מתי הסבירות הגבוהה ביותר יכולה להתרחש שריפות מטבח? כשאתה מבשל, כמובן! אז מלבד הטיפים לבטיחות אש לעיל, הנה כמה טיפים בסיסיים שכדאי לזכור כשאתה נמצא בעיצומה של פעולה קולינרית:

 

1. הפשיל שרוולים
2. אם יש לך שיער ארוך, שמור אותו קשור בבישול
3. אל תמלא סירים ומחבתות יתר על המידה – הם יכולים להצית ולהתיז שומנים שעלולים לגרום לשריפה
4. הרחקו מגבות נייר, מגבות כלים ואביזרים אחרים מהתנור
5. לעולם אל תבשל על כיריים מלוכלכות – הצטברות שומנים יכולה להיות דליקה

 

לפעמים, קשה מאוד לזכור את הטיפים והטריקים האלה, במיוחד כשאתה בחום של בישול. אז כדי להיות בטוחים יותר, קדימה כתבו אותם על לוח לבן או פתק דביק במטבח שלכם! אם אתה קלוץ האסימון בקבוצת החברים שלך, זה יהיה אפקטיבי במיוחד ?

 

כיצד לכבות אש במטבח

 

אוקיי, אז כיסינו טון של אמצעי מניעה, אבל האם חשבתם פעם איך תגיבו במקרה של שריפה? נקווה שזה לעולם לא יקרה – אבל אם זה קרה, הנה כמה הנחיות שיעזרו להפחית את הנזק לטווח הארוך.

 

אם יש שריפה בתנור או במיקרוגל שלך:

 

ראשית, כבה את התנור או את המיקרוגל. ומה שלא תעשו, אל תפתחו את הדלת – חוסר החמצן צריך לחנוק את הלהבות. אבל אם נשארו להבות התקשרו למספר 911.

 

אם יש שריפה על הכיריים שלך:

 

לעולם אל תשתמש במים כדי לכבות שריפת שומן. מים יכולים להחמיר את המצב על ידי פיזור נוסף של השומן.

 

אם האש קטנה, נסה את הדברים הבאים:

 

1. כבה את הכיריים והניח מכסה על התבנית
2. זרקו סודה לשתייה על האש – אך אל תטעו בכך בקמח, מה שעלול להחמיר את הלהבה
3. השתמש במטלית או מגבת רטובה וזרוק אותם על האש
4. משוך את המטף הזה שרקמת זה עתה
5. אם האש צומחת, התקשר מייד למספר 911

 

הישאר קריר!

 

חשיבה על אסונות מטבח פוטנציאליים יכולה להיות מדאיגה, אבל זה לא אמור למנוע ממך להשתחרר במטבח!

 

בישול זה כיף, וכל עוד אתה שומר על הנחיות הבטיחות במטבח אלה (תוך התקנת כל אמצעי המניעה שלך), אתה יכול להמשיך להצליח בכמה יצירות מופת קולינריות – נמנע משבר.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

תגובות פייסבוק

תגובות חשבון וורדפרס

כתיבת תגובה